In de bezemwagen aflevering 2

In de bezemwagen aflevering 2

De Paternoster van Museeuw.

Een paar dagen voor het wereldkampioenschap in Benidorm in 1992 wordt Johan Museeuw op training staande gehouden door een supporter die hem zegt: ‘Steeds als ik op bedevaart ga naar Padre Pio’s graf in Puglia, bid ik dat je gespaard mag blijven van tegenslagen. Neem deze rozenkrans aan en draag hem in belangrijke momenten steeds met je mee.’

Walter Museeuw wint de ronde van Katendrecht
Walter Museeuw ( midden ) wint de ronde van Katendrecht ( met Paternoster? )

In iedere koers nam Museeuw voortaan de rozenkrans mee, maar hij vergat hem in Parijs-Roubaix. Hij brak zijn knieschuif na een val in het bos van Wallers en er werd even gevreesd voor de amputatie van zijn been. Ook toen hij zijn motorongeval had, was de Paternoster ver weg. Per ongeluk was hij in de tas van ploegmaat Leif Hoste terecht gekomen. Sindsdien droeg Museeuw de rozenkrans altijd bij zich in de koers. Na zijn loopbaan gaf hij hem aan Tom Boonen. Boonen zei  dat hij hem ook altijd bij zich droeg. Ook als hij naar een feestje ging.

Lees meer over De bezemwagen 1

Lees meer over De Fietsscheurkalender 2020

Reageren is niet mogelijk.