De Fietsscheurkalender 2020, een jaar fietsen, een jaar scheuren

De Fietsscheurkalender 2020, een jaar fietsen, een jaar scheuren

In 2010 verscheen de eerste Fietsscheurkalender. Gemaakt voor de Nederlandse en Vlaamse wielerliefhebber, door Peter Tetteroo en Henk Tetteroo (geen familie). Henk schrijft elke maandag over wielertaal en de rest van de week komt voor rekening van Peter. Later is journalist Daan Rieken het duo komen versterken. Daan neemt dan de donderdag onder handen. Wielerplaatjesverzamelaar Jos van Nierop heeft een maandelijkse bladzijde.

Peter Tetteroo ( links ), Henk Tetteroo ( midden ) en Daan Rieken ( rechts )
Peter Tetteroo (links), Henk Tetteroo (midden) en Daan Rieken (rechts)

De elfde editie

In 2019 verscheen de tiende editie en nu ligt de Fietsscheurkalender voor het elfde jaar in vele boekwinkels in Nederland en Belgie. In de kalender lees je op: Maandag de rubriek over wielertaal door Henk Tetteroo. Dinsdag de avonturen van wielertoerist Patrick Croisiaux en beschrijvingen van bekende beklimmingen (www.klimtijd.nl) en vind je het maandelijks in te vullen logboek. Woensdag over de praktijk (voeding, training, blessures, tips). Donderdag het verhaal van Erik Dekker door Daan Rieken.

Erik Dekker
Erik Dekker

Vrijdag over de wielerplaatjes van Jos van Nierop, bij elkaar geveegde losse verhalen (Bezemwagen), een maandelijkse doe het zelf quiz en wielergedichten van Patrick Cornillie. Zaterdag de verhalen van Antwan Tolhoek, Laurens De Plus en andere renners. Zondag het verhaal van mecanicien John Krijnen over zijn leven in het wielercircus (Kees Pellenaars, Caballero, PDM en meer).

Johnny 'Caballero' Krijnen
Johnny ‘Caballero’ Krijnen

Is er een belangrijke koers, dan krijgt deze voorrang op het bovenstaande. Tijdens de Giro, de TourĀ  en de Vuelta schrijven we voornamelijk Italiaanse, Franse en Spaanse verhalen uit die koersen. De genoemde data van de koersen zijn gebaseerd op de koerskalender van het voorgaande jaar en op de vroeg bekende data. Alles onder voorbehoud. Er kan zich van alles voordoen waardoor plannen, routes, namen en data worden gewijzigd. Zoals een koers uit het programma schrappen of data wijzigen en meer van dat soort ongewenste grappen. Met dank aan: John Krijnen, Laurens De Plus, Antwan Tolhoek, Patrick Croisiaux, Erik Dekker, Jos van Nierop, Partick Cornillie, Harmen Lustig (Touretappe.nl), Martijn van Erp (klimtijd.nl), Ilona Brinkman (eindredactie), Hans Koenen en Daniel Valk. (Kosmos uitgeverij)

Heb je een interessant verhaal, wielertips, een mening of wil je graag een bijdrage leveren aan de komende Fietsscheurkalender 2021 ? Mail dan je tekst naar peter@petersproducties.nl.

Meer lezen over de fietsscheurkalender? tien-jaar-fietsscheurkalender

Reageren is niet mogelijk.