In de bezemwagen 1

In de bezemwagen 1

In de serie “In De Bezemwagen”  vegen we allerlei berichten over wielrennen bij elkaar. Deze stukjes waren eerder te lezen in een van de edities van de Fietsscheurkalenders van 2010-2019. In aflevering 1: Pedro (Perico) Delgado en Ives de drinkbussenaangever.

Perico
Perico

Aan de voet van de col d’aspin woont een man die half Frans, half spaans is. Hij is een grote fan van Pedro Delgado. Aan zijn waslijn hangen drie wielerschirts. Een van Bahamontes en twee van Delgado. Elke keer als de Tour bij hem voorbij komt, gaat hij met een groot bord langs de kant staan. Op dat bord staat in grote letters ‘Pedro Delgado’ geschreven. Hij krijgt er media aandacht door net als de Duitse Duivel die vele jaren achter het peloton aan rende. (is hij er nog steeds?). De man vertelt dat hij zelf ook fietst en eigenlijk helemaal geen klimmer is, maar als hij het Reynolds wielershirt van Pedro Delgado aanheeft, vliegt hij over de cols heen. Wat een shirt al niet al niet kan betekenen.

15-07-2017: Wielrennen: Training Team Lotto Jumbo: Kuhtai Bidon
15-07-2017: Training Team Lotto Jumbo: Kuhtai Bidon

Ives die altijd in de laatste 25 kilometers met zijn wagentje stond om de Nederlanders drinken aan te geven. Adrie van der Poel vertelde dat hij en de andere Nederlanders drinken kregen aangereikt door deze Ives. Als er dan een Fransman voorbij kwam trok Ives zijn hand terug. Het was niet bedoeld voor de Fransen die volgens hem, Luieriken waren. Het was alleen voor harde werkers, zoals Van der Poel. Eerst kocht hij die drinkbussen van zijn eigen geld, maar later mocht hij bij Jan Raas langskomen om drinkbussen op te halen.

Meer lezen over de Fietsscheurkalender

 

Reageren is niet mogelijk.