Team Jumbo-Visma presenteert wieler- en schaatsploeg 2019

Team Jumbo-Visma presenteert wieler- en schaatsploeg 2019

Op vrijdag 21 december was de presentatie van het Jumbo-Visma Team (wielrennen en schaatsen) in het hoofdkwartier van Jumbo aan de Rijksweg te Veghel. Volle zaal, veel pers en het voorstellen van de renners en schaatsers. Wij concentreren ons op de wielrenners.

Der Toni Martin gaat op kop sleuren om de sprintjes aan te trekken
Der Tony Martin gaat op kop sleuren om de sprintjes aan te trekken.

Een gesprekje met Tony Martin en Wout van Aert

Aanwinsten Tony Martin en Wout van Aert werden naar voren gehaald voor een kort gesprekje. Ook Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Danny van Poppel en Primoz Roclic kregen extra aandacht. Dat Dylan en Danny voor de sprintkansen gaan is geen wereldnieuws. Of Dylan nog beter voor de dag zal komen dan in het jaar 2018 is de vraag. Het is een prachtige uitdaging voor hem. Steven Kruijswijk vertelt luchtig dat hij de Tour gaat rijden en daarna nog even de Vuelta zal meepikken. Primoz Rocliz zet zijn zinnen op het rose in de Giro.

Wout van Aert
Wout van Aert gaat vanaf maart 2019 ook de weg op. Wie gaat hij daar tegenkomen?

Laurens De Plus en Antwan Tolhoek aan het woord.

Wij zochten Laurens De Plus en Antwan Tolhoek op en spraken even met ze over algemene zaken.  Antwan Tolhoek: “Ik vond schaatsen leuk en wielrennen is een goeie training daarvoor. Luik Bastenaken Luik vind ik de mooiste koers. Wie weet kan ik hem nog eens winnen, als ik de kans krijg ga ik daar zeker voor.  De vrijheid die bij het wielrennen hoort vind ik het mooiste. Je traint overal en komt op veel plekken. Het vervelendst aan wielrennen vind ik kou, de wintermaanden, maar je kunt ook binnen trainen hè. Als ik geen wielrenner was geworden was ik nu waarschijnlijk visserman. Ik ben er trots op dat ik een echte Zeeuw ben. Hovenier had ook gekund, maar wielrenner zijn is nog beter hoor. Zit ook in de familie hé, zegt oma die ook aan tafel zit, en ik zit al mijn hele leven tussen de  wielrenners en ik ben het nog steeds niet beu.

Antwan Tolhoek
Antwan Tolhoek heeft er ook veel zin in.

Belg tussen Hollanders

Laurens De Plus “Het wielrennen leeft in België en ik keek op naar mannen als Tom Boonen, had zijn poster aan de muur en wilde dat ook gaan doen. Bij trainingsritten in de Ardennen ontdekte ik dat ik beter meekon, makkelijker de heuvels overkwam dan de anderen. Ik ben lang maar heel licht, dat helpt. Ik verkaste van Quick-Step naar Jumbo-Visma omdat ik hier beter toe ga komen aan klassiekers als Luik Bastenaken Luik en in de grote rondes. Als Belg tussen de Hollanders is prima. Ze zijn open en eerlijk en ik ben niet bang om ook mijn mond open te doen, dat gaat goed samen zo. Ik vind het mooiste aan wielrennen het heroïsche, de historiek achter de wedstrijden en het volgen van mijn dromen. En wat vind het vervelendst aan wielrennen? Laurens resoluut: “De teampresentatie.”

Laurens de Plus
Laurens De Plus houdt meer van fietsen dan van een teampresentatie.

Wij verwachten dat 2019 een heel mooi jaar gaat worden voor Jumbo-Visma. lang lopende sponsorcontracten, zeer professionele begeleiding, klassenrenners, goed materiaal en rijden in een Mercedes-Benz. Veel succes.

De Bianchi fiets

Op naar de koers


Reageren is niet mogelijk.