WK 2018 Innsbruck

WK 2018 Innsbruck

WK Wielrennen 2018 op de weg

Tijdens de Amstel Gold Race in april 2018 waren Innsbruckers prominent aanwezig op de Keutenberg.  Daar zagen we ze hun WK bij het publiek onder de aandacht brengen, want in september is het WK wielrennen 2018 op de weg in het Oostenrijkse Innsbruck. Daar gaan Peter Sagan, Tom Dumoulin, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten hun wereldtitels verdedigen die ze in 2017 in het Noorse Bergen behaalden.

WK wielrennen 2018
Innsbruckers op de Keutenberg

WK wielrennen 2018

Het parcours rond Innsbruck

Dat is compleet anders dan dat van Bergen in Noorwegen. Innsbruck is een prachtig stadje midden tussen de bergen.  Dat gaat een ander wegstrijdverloop geven waarin de klimmers uit het peloton de meeste kans gaan maken.  Peter Sagan zien wij niet bij de eersten eindigen. Dumoulin en Van Vleuten maken weer een grote kans. Chantal Blaak kan ook een bergje over, die zal ook weer van voren zitten. Anna van der Breggen en Wout Poels geven wij ook een grote kans. Daarnaast de kleppers zoals Froome (als hij dan nog rijdt), Valverde, Nibali en alle mannen en vrouwen die een echte klim niet versmaden.

We kijken met smart uit naar die WK-week en zullen zien wie er met de regenboogtruien aan de haal zullen gaan. Maarrrrr alvast:

In de zomer van 2017 waren Marcel Koch, fotograaf voor o.a. Wielerflits en ik op bezoek in Innsbruck om delen van het, toen nog geheime,  parcours te verkennen, lekker te fietsen in de omgeving van Innsbruck en de NLLotto-Jumbo ploeg te volgen, die daar en hoogtestage deden. Daar werden wij blij van. Wat een schitterend decor biedt  het Alpenlandschap. We klommen door de bossen met Lulu (onze gids) en peddelden, redelijk vlak rond de rivier de Inn met Bernard Zegg (een andere gids).  Met een Apfelstrudel op een terras midden in het historische centrum van Innsbruck als pauzestop, maakten wij een relaxed tochtje af van een kilometer of 60 km en 325 hoogtemeters.

De Lotto-Jumbo’s fietsten in die zomerweken vanuit Kuthai. Een bergdorpje buiten Inssbruck. Dus mensen, heb je zin in een relaxed of hel sportief fietsweekje, ga daar eens kijken en fietsen en genieten zoals Marcel en ik deden. Als je in de zomermaanden gaat kom je misschien ook de trainende Lotto-Jumbo’s tegen, kun je proberen aan te haken.

NL Lotto-Jumbo team op hoogtestage
NL Lotto-Jumbo team op hoogtestage

Het programma voor het WK is:

Dinsdag 25 september de tijdrit voor de elite dames

Woensdag 26 september de tijdrit voor de elite heren

Zaterdag 29 september de wegwedstrijd voor elite dames

Zondag 30 september de wegwedstrijd voor elite heren

Voor de volledige informatie, programma, parcours, over Innsbruck en het WK wielrennen 2018 zie de website:

http://www.innsbruck-tirol2018.com/

Door Peter Tetteroo. Foto’s Peter Tetteroo, Marcel Koch en Colette Vera

Reageren is niet mogelijk.