Presentatie team LottoNL-Jumbo 2018

Presentatie team LottoNL-Jumbo 2018

Renners aan het woord.

Wat zijn de plannen en ambities van LottoNL-Jumbo voor het komende jaar?

Presentatie bij Jumbo te Veghel
Presentatie bij Jumbo te Veghel

Primož Roglič en Dylan Groenewegen verlengen hun contracten tot 2020. Richard Plugge: “We kunnen nu nog langer genieten van deze pareltjes.”

Roglic richt zich op de eendaagswedstrijden, een etappewinst in de Tour en hoopt op meer in de toekomst. Groenewegen: “Er zijn kleine veranderingen in de sprintrein gemaakt voor nog meer succes.” Dylan rijdt met rugnummer 14 in 2018. Waarom zou dat zijn?

Plugge, Vierhouten, Groenewegen, Roglic
Plugge, Verhoeven, Groenewegen, Roglic

Giro en Tirreno

Jos van Emden rijdt de Giro en Tirreno. Jos: “Verleden jaar won ik net niet in de Tirreno, ik probeer het daar in het aankomende jaar weer en ik ga ook proberen om het rose in de Giro op te rapen. De Giro start met een tijdrit. Jos: “Als dat zou lukken zijn al mijn dromen vervuld.”

Jos van Emden
Jos van Emden

Steven Kruijswijk rijdt in 2018 geen Giro, maar de Tour en misschien ook de Vuelta. Nieuwe uitdagingen voor Steven. Verstandige move denken wij.

Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk

Giro, Tour en Vuelta

Robert Gesink heeft veel kilometers gemaakt tot nu, meer dan zijn ploeggenoten. Hij gaat voor etappeoverwinningen in de Giro en de Tour. Gesink: “In de Vuelta heb ik al een etappe gewonnen, mijn doel is om in alle drie de grote ronden een etappe op mijn naam te schrijven.”

Robert Gesink
Robert Gesink

Bram Tankink gaat nog een jaar door. Hij voelt zich nog goed en de baas heeft het gevraagd. Hij moest wel eerst een deal met zijn vrouw maken om er nog een jaar aan te plakken. Welke deal?

Bram Tankink
Bram Tankink

Gijs Van Hoecke: “Er zijn komend jaar twee sprinttreinen. Een voor Dylan en een tweede voor Danny van Poppel. Ik zit samen met Wagner in het treintje voor Danny. Ik rijd het eerst op kop tot 500 meter voor de streep, dan komt “Waggie” met Danny in zijn wiel en hij moet het afmaken. Moet wel alles kloppen en op zijn plaats vallen.” Gijs rijdt met nummer 13 op zijn rug … een omgekeerde 13 natuurlijk. Dat snapt elke kenner van de koers.

O ja. Wij vroegen ons af: Wiens jasje droeg Merijn vanochtend? Vast niet het zijne. (hopen we voor hem)

Merijn Zeeman
Merijn Zeeman

We wensen de LottoJumbo’s veel succes in 2018.

Team LottoNL-Jumbo 2018
Team LottoNL-Jumbo 2018

Lees ook: Voorbereiding team LottoNL-Jumbo op Vuelta

Reageren is niet mogelijk.