Wielrenners over de Vuelta

Wielrenners over de Vuelta

Koen de Kort:

Koen de Kort

Over fietsen in Spanje: “Het is er mooi weer, er zijn heuvels, bergen. Een duurtraining is makkelijker als je een keer een klim over kunt, het breekt het ritme. Van de ronde van Spanje is bekend dat er weinig publiek bij de start staat.”

Koos Moerenhout:

“De Vuelta is de ronde die het meest relaxed is. Over het algemeen zijn er daar wat kortere etappes. Het Spaanse ritme is anders. De koers start later. Normaal gezien aten we rond 8 uur of half negen. De Spanjaarden eten later, die komen op het gemak om half 10 aankakken. Dan verschoof het allemaal een beetje, maar dat wende snel. De ronde van Spanje heeft alles: vlak, waaiers, tijdrit, bergen.”

Maarten den Bakker:

Maarten den Bakker

“Ik reed hem altijd heel graag. Er wordt wel vrij fel gekoerst, maar de etappes zijn niet zo lang. Vrij veel bergop, maar de cols zijn ook wat minder lang. Goede hotels en goed eten. De mentaliteit van de mensen is stukken beter dan in Frankrijk. Als je van de bus naar de start rijdt, is alles netjes en goed met hekken afgezet. Je rijdt op je gemak naar het startpodium om te tekenen. Het publiek staat netjes achter de hekken. Super georganiseerd. Als je finisht ook. Je hebt de ruimte om even uit te rijden. Het is een goede koers en ik vind Spanje een verschrikkelijk mooi land. Of je in het noorden zit, in het Baskenland, of in het zuiden.”

Johan Bruyneel:

Johan Bruyneel

“De Vuelta is per definitie het herexamen van de Tour. Renners die niet in de Tour zijn gestart, geblesseerd zijn uitgevallen of gefaald hebben, willen in Spanje hun seizoen nog enige glans geven. Ieder jaar is het ook een lastige ronde. Het zijn steeds relatief korte ritten, waar rap gereden wordt. Ook zijn er klassieke etappes die bijna ieder jaar in het parcours worden opgenomen.”

Rini Wagtmans:

Rini Wagtmans

“Spanjaarden spannen samen. Komen voor elkaar op en in de Vuelta worden geen deals gemaakt, wie het hardst rijdt, wint. In de Giro wordt er meteen Piano geroepen als er iemand te snel gaat in de bergen. Daar kan zelfs een Cavendish bij de beste 10 in het klassement eindigen.”

Reageren is niet mogelijk.