Winnaars Tour de France 2017 en La Course

Winnaars Tour de France 2017 en La Course

Ik tel twee winnaars van de Tour de France 2017. Annemiek van Vleuten (La Course) en Chris Froome. Beiden zonder twijfel de besten van het rennersveld in Frankrijk dit jaar.

Tour de France winnares Annemiek van Vleuten.

La Course

De dames reden twee etappes in la Course de Tour de France versie voor dames.  Annemiek won glorieus op de Izoard, waar ooit Fausto Coppi en Louison Bobet  Tour de France geschiedenis schreven. Van Vleuten vult nu deze geschiedenis aan. Coppi, Bobet en Van Vleuten !!! Laat dat maar eens tot je doordringen. Onvergetelijk. In de tweede etappe probeerde men iets nieuws. Elizabeth Deignan eindigde op de Izoard op 43 seconden van Annemiek van Vleuten als tweede en begon met die achterstand aan de achtervolgingskoers in Marseille. Deignan wachtte op de na haar gestarte Amerikaanse Megan Guarnier en de Italiaanse Elisa Longo Borghini.

Met z’n drieën zetten ze de achtervolging in. Van Vleuten zag dat ze goed samenwerkten. “Daar werd ik wat nerveus van. Ik ben gewoon zo hard mogelijk blijven rijden en heb de klim echt aangevallen. Toen ik boven kwam zag ik hoe groot mijn voorsprong was.” Uiteindelijk was haar voorsprong aan de meet een kleine twee minuten. “Dit is heel mooi, al blijft de aankomst op de Izoard het mooist. Daar heb ik nog steeds kippenvel van.”

Chris Froome in het peleton van de Tour de France.

Chris Froome

Chris Froome kreeg zoals altijd de hoon van vele Tourvolgers over zich heen. Langs de kant van de weg van voornamelijk Franse supporters. Ook op de sociale media van Nederlandse koersliefhebbers. Chris blijft stoïcijns en laat de in hoog tempo rondmalende beentjes spreken. Einde van het verhaal, de beste wint. Terecht. Volgend jaar zal hij alles op alles zetten om zich bij Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain te voegen die het record van vijf overwinningen in handen hebben. Ik weet niet of Froome de zeven keer van Armstrong serieus neemt. Mocht dat zo zijn, dan zijn we voorlopig nog niet van hem af. Woensdag in Chaam en … met applaus in plaats van boegeroep.

Nog maar drie weken geleden was de start van de tour!

Reageren is niet mogelijk.