NK Tijdrijden 2017

NK Tijdrijden 2017

 ‘s Heerenberg.

Wij komen vroeg (via een stukje Duitsland-ff planken). Het zonnetje schijnt en het is warm. We zien de dames finishen en horen dat Ellen van Dijk een afloper had in de laatste kilometers. Anders was het nog  spannender geweest tussen haar en Annemiek van Vleuten, die uiteindelijk met een paar seconden voorsprong wint. Twee Ellen van Dijk en  drie Anna van der Breggen. Ik kan mooie podiumfoto’s maken van de dames.

Bij de heren zie ik voor de start een ontspannen lachende Gesink. Zo heb ik hem nog nooit gezien, goed dat Robert schijnbaar de druk van zijn schouders heeft afgelegd. Ervaring? Leeftijd? Bijgestelde ambities? Hij eindigt onverwacht op de derde plek. Het is spannend in de eerste ronde, want Jos van Emden en Tom Dumoulin liggen dicht bij elkaar. Stef Clement laat zich ook gelden. Uiteindelijk blijkt de 50 kilometer te lang voor Van Emden en Dumoulin haalt hem in. Het is de eerste keer dat ik Tom live aan het werk zie. Hij scheert langs de hekken en straalt veel kracht uit. Dumoulin kwam om te winnen en deed het, met overmacht. Clement twee en Gesink, die al een hele tijd binnen was, ontspannen zittend op een hoek van het podium, eindigt als derde. Topmiddag gehad. Nog een biertje en terug naar huis, Rotterdam.

Op vrijdag lezen we dat Jos van Emden in de Tour start. Dumoulin en Rohan Dennis zijn er niet bij. Gaat Jos in Dusseldorf het geel pakken? Kort, vlak, het zou zo maar kunnen. En Tony Martin dan, in eigen land, hoor ik iemand zeggen. Ik boek alvast een hotel vlak bij de start. Wordt volgende week vervolgd.

 

9.jpg
21.jpg
20.jpg
19.jpg
18.jpg
17.jpg
1.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
15.jpg
14.jpg
13.jpg
12.jpg
11.jpg
10.jpg
9.jpg
21.jpg
20.jpg
19.jpg
18.jpg
17.jpg
1.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
Reageren is niet mogelijk.