Perfect wielerweer tijdens ronde van Vlaanderen 2017

Perfect wielerweer tijdens ronde van Vlaanderen 2017

De Ronde van Vlaanderen, Zeg maar gewoon ‘De Ronde’ , dat is genoeg. Iedere liefhebber van de koers weet dan waar het over gaat. De belangrijkste klassieker in het jaar. In ieder geval voor de Vlamingen. Wie De Ronde wint, schrijft geschiedenis. Dit jaar (2017), in perfect wielerweer gaan wij weer eens kijken. Niet op TV, maar in het echt. Je krijgt weinig van de koers mee, maar de beleving maakt dat dubbel goed. Lekker aan de kant in het mooie Vlaamse landschap rond Oudenaarde. Ontspannen praatjes met de Belgische supporters. Na de eerste doorkomst in Melden gaan we op het gemak naar Oudenaarde. Biertje erbij op de markt. De laatste 50 kilometer zien we op een groot scherm bij de finish. Patatje en weer een biertje erbij. Wat wil een mens nog meer? Niks. Wel jammer dat onze favoriet Jos van Emden, valt en een stuur op zijn ribben krijgt. Hij stapt af precies waar wij staan. Gilbert imponeert met een lange solo. Dat zoiets nog kan standhouden tegenwoordig is bijzonder. Van Avermaet twee en Terpstra drie. De Belgen zijn enthousiast, tevreden. Wij ook. Voeg maar samen die twee landen.

De ronde van Vlaanderen

Reageren is niet mogelijk.